MAD

Fotografia © Darren Bradley
Fotografia © Nic Lehoux
Fotografia © Nic Lehoux
Fotografia © Nic Lehoux
Fotografia © Darren Bradley
Fotografia © Darren Bradley
Fotografia © Nic Lehoux
Fotografia © Darren Bradley
Fotografia © Manolo Langis
Fotografia © Manolo Langis
Fotografia © Nic Lehoux
Fotografia © Nic Lehoux
Fotografia © Nic Lehoux
Fotografia © Nic Lehoux
Fotografia © Darren Bradley
Fotografia © Nic Lehoux
Site Plan
Visualització © MAD
Ground Floor Plan
Dibuix © MAD
Second Floor Plan
Dibuix © MAD
Third Floor Plan
Dibuix © MAD
Fourth Floor Plan
Dibuix © MAD
Fifth Floor Plan
Dibuix © MAD
Visualització © MAD
Visualització © MAD
Visualització © MAD

Gardenhouse

 Torna enrere a la llista de projectes
Localització
Beverly Hills
Any
2020
Client
Palisades Capital Partners LLC
Equip
Ma Yansong, Dang Qun, Yosuke Hayano, Flora Lee, Li Guangchong, Jeffrey Miner, Joanna Tan, Chris Hung-Yu Chen, Dixon Lu, Jon Kontuly, Wenshan Xie, Cesar D Pena Del Rey, Jeffrey Miner
Executive Architect
Gruen Associates
Landscape Architect
Gruen Associates
Interior Designer
Rottet Studio
Structural Engineer
John Labib & Associates (JLA)
MEP Engineer
Breen Engineering Inc.
Civil Engineer
Kimley-Horn and Associates, Inc
Green Wall Specialist
Seasons Landscape
General Constructor
DHC Builders, Inc.

MAD Architects, led by Ma Yansong, has completed “Gardenhouse,” the first project completed by MAD in the USA.

Located at 8600 Wilshire Boulevard in California’s Beverly Hills, “Gardenhouse” is a mixed-use scheme consisting of 18 residential units above ground floor commercial space. Evoking the lush landscape of Beverly Hills, the scheme becomes a “hillside village” with residential units “growing” from the building’s living green wall. Peaking above the landscaped envelope, a cluster of white façaded, irregular-shaped windows, and gabled-roof structures create a dynamic neighborhood, and a playful, witty, though simple homage to the iconic hillsides of Los Angeles.

Upon completion, the scheme will host one of the largest living green walls in the USA. This defining envelope is covered in lush plantings of native, drought-tolerant succulents and vines, whose familiarity to the local climate negates the need for extra irrigation and maintenance. The result is a unique texture forming an organic, natural, seasonal addition to the neighborhood streetscape.

The 4,460 sqm (48,000 sqft) “hillside village” offers a variety of different housing typologies: two studios, eight condominiums, three townhouses and five villas. This healthy mixture results in a high sense of community, and a feeling of individuality and exclusiveness even in this small-scale development. Unlike traditional apartment schemes, each unit has its own independent entry/exit circulation route, while almost every unit features a pitched-roof volume with dynamic interior expressions.

Enclosed by this cluster of white, pitched-roofed “houses”, the 2nd floor courtyard forms a central landscaped gathering space for the small community. With careful consideration given to the distance, orientation, and arrangement of balconies overlooking the courtyard, the result is a private, tranquil, convenient interaction between residents and the “secret garden” which they share.

Residents of “Gardenhouse” are welcomed via a ground-floor entrance along Stanley Drive, off Wilshire Boulevard. The entrance adopts the atmosphere of a cave digging into the hillside; a dim, surreal environment where residents are led on a journey through a “fairyland” of light, shadow, and the sound of water. Further ahead, the softness of the cave meets a bright conclusion, with natural light flooding through a connected water feature from the courtyard patio above. Standing beneath this threshold, visitors marvel at a framed view of sun, sky, landscape, and water: a living painting removing people from the reality of the city.

Through “Gardenhouse,” MAD seeks to offer a rebuttal to the stereotypical cubic-box living environments of high-density cities across the world. An intrinsic connection with nature, with a tranquil, shared courtyard and private outdoor space for each unit, creates a calm oasis just meters away from the urban environment. The result is a physical manifestation of the idea that architecture can connect with both the built and natural environment, to offer a more full, harmonious living experience.

Ma Yansong said, “Los Angeles and Beverly Hills are highly modernized and developed. Their residences on the hills seemingly coexist with the urban environment. However, they also see enclosed movement at their core. The commune connection between the urban environment and nature is isolated. What new perspectives, and new value, can we bring to Los Angeles? Perhaps, we can create a hill in the urban context, so people can live on it and make it a village. This place will be half urban, half nature. This can offer an interesting response to Beverly Hills: a neighborhood which is often carefully organized and maintained, now with a witty, playful new resident.”

Altres projectes per MAD

Hong Luo Club
Beijing, China
Absolute Towers
Mississauga, Canada
China Wood Schulpture Museum
Harbin, China
Huangshan Mountain Village
Huangshan, China
Chaoyang Park Plaza
Beijing, China