OUTrial house

Książenice, Poland
Architects
KWK Promes architect
Any
2007


A green clearing surrounded by forest was the only context for the proposed small house. Hence the idea to "carve out" a piece of the grass-covered site, move it up and treat it as the roofing to arrange all the required functions underneath.

The client's request was to create a conservatory, which was obtained by linking the ground floor with the grassy roof through an "incision" in the green plane and "bending" the incised fragment down, inside the building.

This procedure turned the roof into an atrium, as the only way to reach it was through the interior of the house. As opposed, however, to a typical atrium, the newly-created space has all the advantages of an outer garden while remaining a safe, internal zone within the building. This way, a new type of house was created, and its designation - outrial - is to convey the idea of an atypical atrium which is part of both the interior and the exterior of the building.

Projectes relacionats

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Revista

Altres projectes per KWK Promes architect

safe house
near Warsaw, Poland
aatrial house
Opole, Poland
Hotel in Czorsztyn
Czorsztyn, Poland
Dialogue Center “Przełomy”
Szczecin, Poland
MultiVILLA
Katowice, Poland
standard hOuse
near Pszczyna, Poland