Teton County Children’s Learning Center – “The Ranch”

Jackson, Wyoming
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Fotografia © Roger Wade
Architects
Ward+Blake Architects
Any
2011
Preu
1 milió - 100 milions
Pisos
1-5 pisos

In collaboration with Boston-based childcare design experts D.W. Arthur Associates Architecture (www.dwarthur.com), our team created a facility that explicitly educates and stimulates children through its design.  With a threefold objective, the Rafter J Childcare needed to fit contextually into its ranch like neighborhood, achieve a minimum LEED Silver rating, and experientially stimulate its young users.

 

The education-driven program reflects DW Arthur’s design mantra that children learn through experiencing their environment: A ‘family-room’ concept with gently curving walls defines the main corridor in which children of different ages can freely interact, which then opens into private rooms that accommodate specific needs and ages. The interior’s child-focused design concepts also play out on the exterior with large glass expanses and clerestory windows that welcome ample natural light, and a rooftop play space for outdoor recreation.

 

Mining iconic design motifs such as beaver slides, time-evolved ranch outbuildings, and horizontally-slatted fence lines for inspiration, the 12,000-square-foot facility is cleverly broken down into smaller masses that reference these differing motifs. While a beaver slide-like enclosure over the stairway occupies much of the south elevation, it converges with a horizontally slatted wall that moves the eye easily across the structure.

 

Sensitive not only to its immediate residential environment, but to the natural environment as well, the building gets 50 percent or more of its energy from an onsite geothermal system, storm water runoff is controlled through sod roofs, and a computerized system efficiently controls natural and artificial light. The project exceeded the original design goal to achieve a LEED Gold rating.

Projectes relacionats

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Revista

Altres projectes per Ward+Blake Architects

Trout Residence
Jackson, Wyoming
Martin-Pacifico Residence
Jackson, Wyoming
Lyman Office Building
Jackson, Wyoming
Parker Residence
Wilson, Wyoming
Miller Park Lodge
Jackson, Wyoming
Sharp Residence
Freedom, Wyoming