Bourne Hill Offices

Salisbury, Great Britain
Photo © Hufton+Crow
Photo © Hufton+Crow
Photo © Hufton+Crow
Photo © Hufton+Crow
Photo © Hufton+Crow
Architects
Stanton Williams
Year
2010
Cost
1M - 100M
Stories
1-5 Stories

Stanton Williams were commissioned to design new offices for Wiltshire Council on a sensitive historic site at Bourne Hill, Salisbury.

The new Council building is a marriage of a new building and the restored Grade II* listed Bourne Hill House. The new building has 2600m² of flexible, open plan offices that enjoy generous views of the surrounding gardens. Externally, it is given presence and scale by a full-height colonnade set in front of its glazed elevations and there is thus a strong relationship between the architecture and the external landscape.The design incorporates an integral low-energy strategy in order to achieve an ‘excellent’ BREEAM rating.

Bourne Hill House has been fully restored. It had been subjected to a series of detrimental external additions and these accretions have been swept away, reinforcing the architectural integrity of the house. On a sensitive site and within an historic city, the final design was arrived at following an extensive process of consultation with the local community and with expert bodies including English Heritage.

Related Projects

  • Zweifachsporthalle mit Jugendtreff und Stadtbibliothek
    Breithaupt Architekten
  • FEIN Markenpräsentation
    büromünzing designer+architekten
  • Schwer Fittings
    Lieb + Lieb Architekten BDA
  • Paleisbrug
    CROSS Architecture
  • SGL Carbon - Rheingaupalais + Villa
    HS.02 huthwelker.stoehr + partner

Magazine

Other Projects by Stanton Williams

Gerhard Richter Portraits Exhibition
London, Great Britain
Art of Ancient Mexico Exhibition at Hayward Gallery
London, Great Britain
Issey Miyake Shops
London, Great Britain
Millennium Seedbank
Wakehurst Place, Great Britain
Bridget Riley Exhibition at Tate Britain
London, Great Britain
Leonardo Da Vinci Exhibition at V&A Museum
London, Great Britain