Carl and Ruth Shapiro Admissions Center, Brandeis University

Waltham
Entry
Photo © John Linden
 
 
Waiting area with campus views
Photo © Peter Vanderwarker
 
 
Waiting area with skylight
Photo © Peter Vanderwarke
 
 
View of limestone cladding
© John Linden
 
 
Photo © John Linden
 
 
Photo © John Linden
 
 
Building at dusk
Photo © John Linden
 
 
Architects
Charles Rose Architects
City
Waltham

Sited near the campus entrance, the admissions center is one of the first buildings that visitors see when entering Brandeis. First impressions were important to our clients when we began talks about design. Several questions became the basis of our work: How might the building accommodate large numbers of people and still feel intimate? How could the architecture impress—but not overwhelm—prospective students?

We knew Brandeis well when we started this project: Charles Rose Architects completed the Campus Center, which is sited directly across from the admissions center. We linked the admissions building closely to the campus center by creating another sculptural design with limestone and abundant glass. The ground floor public space needed to be able to accommodate 100 visitors at a time. To create a more personal and intimate feel, we designed three separate waiting areas rather than herd people into one large area. The waiting areas are warm and light-filled; one has a fireplace; all have generous views of the campus.

Client
Brandeis University
Team
Charles Rose, Susi Sanchez

Related Projects

Other Projects by Charles Rose Architects