Wangjiang Park

Hangzhou, China
Visualization © KI Studio
Visualization © KI Studio
Visualization © KI Studio
Drawing © KI Studio
Visualization © KI Studio
Visualization © KI Studio
Visualization © KI Studio
Visualization © KI Studio
Landscape Architects
KI Studio
Location
Hangzhou, China
Year
2009
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed

The site encompasses an area of approximately 4 hectares along the foreshore of the Qiantang River. Key challenge of the project included the seamless integration of the bridge, an underground parking garage for 330 vehicles, a shopping complex and restaurants/tea houses within a major park that spanned a five metre vertical elevation. The project applies sustainable design initiatives both in the built form elements, landscape design and water sensitive design. The theme reflected the significant cultural “tidal wave” of the Qiantang River, and the wave-like bridge form creatively links the river promenade to the park, and new CBD with wave-like forms and spaces.

Related Projects

  • Zebris Firmenzentrale
    Peter Böhm Architekten
  • La Boutique
    EOA/Elmslie Osler Architect
  • Neubau Stadthalle und Sanierung Kurhaus Bad Vilbel
    Vielmo Architekten
  • Trianon Conference Centre
    NoCoffee Architects
  • Open Air Reception Area, Astir Palace at Vouliagmeni
    sparch Sakellaridou / Papanikolaou Architects

Magazine

Other Projects by KI Studio

Riverside Wagga Wagga
Wagga Wagga, Australia
Hangzhou New CBD Foreshore Park
Hangzhou, China
Marrickville Water Play Park
Marrickville, Australia
SWRL, Glenfield to Leppington Rail Line - Integrated Art & Heritage Strategy
Leppington, Australia
Sustainable design of Balmain residence
Balmain, Australia
The Discovery Centre
Csiro, Canberra, Australia