Avanti Dentistry

Tysons Corner
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Photo © Frank Oudeman
Architectes d'Intérieur
De-spec
Lieu
Tysons Corner
Année
2014

The design for Avanti Dentistry aimed to reduce the stress and anxiety often associated with dentist office visits, instead creating a spa like experience filled with sensory pleasure. Centered on the idea that health, well-being and relaxation could be combined and integrated architecturally, the space consists of tilted walls and curved forms which soften shadows and diffuse natural light evenly throughout.

In collaboration with Samir Farhoumand, the exam rooms were designed to be acoustically calibrated to reduce echoes, as in a recording studio. The building receives ample natural light coming in through the North, which matches the fluid form of the architectural design to provide a gentle experience and overall healing environment.

Recognition :
Best of Year (BOY) Award, Finalist, Small Healthcare, Avanti Dentistry, Interior Design Magazine, 2015
IDA Design Awards, Honorable Mention, 2015

Projets liés

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Autres projets de De-spec

Feldspar Brook
New York
Upstairs Kimberly Hotel Rooftop Bar
New York
Extruded House
Deal
Upper East Side Residence
New York
Quail Road Residence
Greenwich