LA Loft

Los Angeles
Architectes
Tighe Architecture
Année
2008

The 1,400 square foot exhibition space is located in downtown Los Angeles. The live-work environment was designed for Apple. Two distinct entities are evident in the design. The angular geometry of the faceted stone clad monolith stands in contrast to the free flowing organic elliptical shaped room. Through these two pieces a dialogue begins to emerge. Harmony and conflict co-exist within the dichotomous dwelling. Technology is used to control the environment as well as to design and fabricate the space. The building materials used were chosen for their ability to absorb or reflect the ever-changing color palette of the light. The raised flooring transforms into the lounge seating area and the desk of the workstation. A spa area is provided with a stylized garden and a floating steel fireplace. Undulating curved walls form the womb-like enclosure that serves as the kitchen. The skin of the elliptical shaped room tears away revealing the bathroom concealed beyond. It is here where the overhead cantilevered stone appendage penetrates the embryonic form. The two distinct entities compliment, contrast, and violate one another as they coalesce into one.

Projets liés

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Nouveau chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Autres projets de Tighe Architecture

Collins Gallery
West Hollywood
Live Oak Studio
Los Feliz
Trahan Ranch
Austin
Mar Vista House
Mar Vista
Tigertail
Brentwood
8500 Melsrose
West Hollywood