Vancouver Community Connector

Vancouver
Visualizzazione © Allied Works
Disegno © Brad Cloepfil
Visualizzazione © Jeremy Bittermann
Disegno © Brent Linden
Visualizzazione © Allied Works
Visualizzazione © Allied Works
Visualizzazione © Allied Works
Disegno © Gustafson Guthrie Nichol
Visualizzazione © Gustafson Guthrie Nichol
Architetti
Allied Works
Costo
Non dichiarato
Piani
Non dichiarato

The Vancouver Community Connector is a 14-acre urban park and freeway cap in Vancouver, Washington, just north of the Columbia River. The Connector will unite the city’s downtown with the Fort Vancouver Historic Reserve. In the process, it will reclaim ground lost in the reconstruction and expansion of Interstate 5.

Developed in collaboration with landscape architects Gustafson Guthrie Nichol, the design interprets the landscape, geology and cultural history of Washington and the Columbia River. Above, the Connector features a promenade lined with flowing water, a native Camas prairie and a wetland meadow. At highway level, a vaulted and coffered concrete structure provides durability, efficiency and sound mitigation. The Connector is organized as a series of intersecting and overlapping plates that allow light to pass from upper to lower levels, and offer framed views of the city and sky.

Progetti collegati

  • Perrondach Bahnhof Filisur
    Walter Bieler AG
  • Centro Studi Canavée Mendrisio
    Soliman Zurkirchen Architekten
  • Dreifachturnhalle Gipf Oberfrick
    Walter Bieler AG
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB

Rivista

Altri progetti di Allied Works

Wieden+Kennedy World Headquarters
Portland, OR
Maryhill Overlook
Goldendale, WA
Seattle Art Museum
Seattle, WA
National Music Centre of Canada
Calgary, Alberta Canada, Canada
Clyfford Still Museum
Denver, CO