CHILDREN'S MUSEUM & COMMUNITY CENTER

Bourbonnais
An Agrarian Aesthetic
写真 © © Doug Snower
Lucky Charm Windows
写真 © © Doug Snower
Iconic Gable and Silo Re-interpreted
写真 © © Doug Snower
Exterior Recalling the Mid-Western Farm
写真 © © Doug Snower
Interconnected Barn Structures
写真 © © Doug Snower
建築家
Architecture Is Fun
場所
Bourbonnais
2002
クライエント
Bourbonnais Park District
チーム
Sharon Exley MAAE, Peter Exley FAIA RIBA, Architecture Is Fun

EXPLORATION STATION CHILDREN'S MUSEUM & COMMUNITY CENTER:
Exploration Station is a 10,000 SF museum and community center inspired by the vision and spirit of this young institution and by the agrarian context of which it is a part.

The ad-hoc collection of interconnected barn structures recalls the image of the Mid-Western farm but, through unexpected color combinations, whimsical windows, and a series of other details, it is clearly a container for play and learning. This impression is essential in order that the building be embraced by its community and identifiable to children.

The exterior building colors are red, white, and blue; bold colors that extend to the colored concrete walkway leading the way into the museum. The protruding gable, shaped like a little blue schoolhouse, signifies learning and turns into a coatroom on the inside. A yellow open-air silo that serves as the threshold provides ample room for groups to gather before entering. The color palette extends inside, with the ceiling, ducts and bathroom tile continuing this red and blue color scheme. Along the hallways, the windows, nicknamed “lucky charms” for their odd shapes, provide framed vistas. One window is purposely high, encouraging a caregiver to lift a child up to peek out into the garden and trails beyond.

The museum and community center is sited to take advantage of the Bradley Farm and its walking trails.

Awards & Recognition:
Top 20 Children’s Museums Award, Child Magazine, 2002.
Honorable Mention Award, Metal Architecture, 1998.
The use of exterior metal panels afforded the architects the opportunity to use a varied and dynamic color palette in order to express this building as a unique, child-inspired project. The award recognizes a most unusual palette of materials and colors sympathetic to the design concept.
~ Metal Architecture Editors.

関連したプロジェクト

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group

Magazine

Architecture Is Fun によるその他のプロジェクト

Young At Art Museum
Davie
HIGH SCHOOL SCIENCE INTERACTIVE PUBLIC SPACE
Chicago, IL
KINDERGARTEN PRESCHOOL
Chicago, IL
PUBLIC LIBRARY RENOVATION: TEEN VORTEX
INDEPENDENCE GROVE CHILDREN'S GROVE
Lake County