Klotski

Seattle
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Kevin Scott
写真 © Haris Kenjar
写真 © Haris Kenjar
写真 © Kevin Scott
写真 © Haris Kenjar
写真 © Haris Kenjar
写真 © Haris Kenjar
写真 © Kevin Scott
建築家
Graham Baba Architects
2018
階数
1~5階

The Klotski is a three-story, mixed-use infill building situated in the Ballard neighborhood of Seattle. Close to downtown, the area is noted for its dynamic mix of commercial, manufacturing, and residential uses. Reflecting the eclectic vibrancy and gritty nature of the neighborhood, the 10,041-square-foot CMU and steel-framed building houses a beer hall, an office, a maker space, a studio, and a small caretaker’s apartment.

Riffing on the idea of shifting uses and planes, the design takes its visual cue from a sliding tile puzzle, also known as a klotski. The puzzle is expressed on the south-facing exterior of the building by use of 7’x10’ perforated metal screens. The screens slide vertically, enabling users to change their position for sun shading, privacy, and in response to seasonal variations in daylight.

At street level, the building is set back from the property line to accommodate a sidewalk café. Full-height windows and sliding glass doors connect interior activity to the street. The glazed, second-story wall of windows features a single steel-wrapped bay window that extends out over the sidewalk. Inside, the clear-spanning steel structure and brace frames are exposed, complementing concrete floors and wood decking. An open floor plan and seventeen-foot-high ceilings create a loft-like industrial aesthetic for the office housed within. A self-contained mezzanine, conceived as a maker space studio, floats within the second floor volume. A studio apartment and a caretaker’s unit occupy the top level, where the building’s massing steps back to create an outdoor patio.

Sustainable features include rainwater cisterns that collect and recycle all on-site rainwater, roof-top solar panels, energy efficient radiant heating, thermally efficient, operable windows on the north and south sides of the building for cross ventilation, and operable sunshades on the exterior.

Additional Credits: Sitewise Design, Haris Kenjar, Kareem Tai Out of Round Design, Dovetail General Contractors, Kevin Scott, Geotech Consultants, Inc., Harriott Valentine Engineers, Inc.

関連したプロジェクト

  • Passerelle, Raststätte Werdenberg
    Walter Bieler AG
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Graham Baba Architects によるその他のプロジェクト

Washington Fruit & Produce Co. Headquarters
Yakima
Deep Dive
Seattle
The Hangar at Kenmore Town Square
Kenmore
Understory at The Spheres
Seattle
Lakeside Residence
Dockside Cannabis - Ballard
Seattle