Yorkville Park

 Voltar à lista de projetos
Localização
Toronto, Canada, Canada
Ano
1993
Custo
1M - 100M
Pisos
Undisclosed

The design for this award winning urban park reflects the history of Village of Yorkville and the diversity of the Canadian landscape. Transforming the idea of the Victorian collection box, the park is arranged into a series of gardens where the row houses once stood. Each garden contains a distinct collection of plant communities referencing the environments of Canada, ranging from the upland forest down to the riparian marsh.

Innovative technologies helped develop the unique features within the park that included mist-emitting light columns, a rain/icicle curtain and the “The Rock” – the most challenging and controversial feature of them all. A 600- ton fragment of Canada’s glacial shield was excavated and removed, piece-by-piece, from the lake region north of Toronto. It was then reassembled in the park, carefully situated on top of structural grade beams that span the roof of the subway. Despite early skepticism, the rock has become an attraction and source of civic pride.

Outros projetos por Meyer Studio Land Architects

Fibrogen Headquarters Mission Bay
San Francisco
Limelight
International Festival of Gardens, England, Great Britain
Edie and Lew Wasserman Building
University of California, Los Angeles
Mountain Landing
Bay of Islands, New Zealand
888 Brannan
San Francisco
270 Brannan
San Francisco