Photo © West Chin
Photo © West Chin
Photo © West Chin
Photo © West Chin
Photo © West Chin
Photo © West Chin
Photo © West Chin
Photo © West Chin
Photo © West Chin

Long Beach Home

 Voltar à lista de projetos
Ano
2010
Custo
Undisclosed
Pisos
Undisclosed

This 60’ wide x 100’ deep corner lot on the Atlantic Ocean is an addition to the fabric of a community which is a city by the sea; an absolutely beautiful dichotomy of nature and man. This is the first house in the United States to use the environmentally conscious structurally dynamic BBS wood structural panels from Austria. These panels allow a minimal floor slab thickness and large spans, and in the same breadth provides insulation value. The BBS acts as the interior and / or exterior finishes in many cases; this was a warm balance to the vast amount of glass on the façade and the exposed reinforced thermal concrete wall. The use of a solar panel on the south facing roof will put energy back on the grid during the week, when the house is not in use. And during the weekends it will supplement the electrical needs of this 5,500 sq ft house. At the top of the interior stair one will find the 26’ wide bi-fold garage door that opens up to an unobstructed view of the ocean, beaches and horizon. Every element of this beach home takes advantage of its natural surroundings.

Outros projetos por West Chin Architect, PLLC

Tribeca
New York, NY
Amagansett
Amagansett
Riverside Drive
New York, NY
Soho Fresh
New York, NY
Serge Normant at John Frieda
New York, NY
Upper West Side Loft
New York, NY