Carl and Ruth Shapiro Admissions Center, Brandeis University

Waltham
Entry
照片 © John Linden
Waiting area with campus views
照片 © Peter Vanderwarker
Waiting area with skylight
照片 © Peter Vanderwarke
View of limestone cladding
© John Linden
照片 © John Linden
照片 © John Linden
Building at dusk
照片 © John Linden
建筑师
Charles Rose Architects
位置
02453 Waltham
客户
Brandeis University
团队
Charles Rose, Susi Sanchez

Sited near the campus entrance, the admissions center is one of the first buildings that visitors see when entering Brandeis. First impressions were important to our clients when we began talks about design. Several questions became the basis of our work: How might the building accommodate large numbers of people and still feel intimate? How could the architecture impress—but not overwhelm—prospective students?

We knew Brandeis well when we started this project: Charles Rose Architects completed the Campus Center, which is sited directly across from the admissions center. We linked the admissions building closely to the campus center by creating another sculptural design with limestone and abundant glass. The ground floor public space needed to be able to accommodate 100 visitors at a time. To create a more personal and intimate feel, we designed three separate waiting areas rather than herd people into one large area. The waiting areas are warm and light-filled; one has a fireplace; all have generous views of the campus.

相关项目

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

杂志

以下出品方的其他项目 Charles Rose Architects

Carl and Ruth Shapiro Campus Center, Brandeis University
Waltham
Paintrock Camp
Hyattville
Chilmark House
Martha’s Vineyard
Leeper Studio Complex, Atlantic Center for the Arts
New Smyrna Beach
Chilmark Guest House
Martha's Vineyard
Michael S. Currier Center, The Putney School
Putney