Collector's Loft

New York City
照片 © Iwan Baan
照片 © Iwan Baan
照片 © Iwan Baan
照片 © Iwan Baan
照片 © Iwan Baan
照片 © Iwan Baan
照片 © Iwan Baan
图片 © UNStudio
建筑师
UNStudio
地址
Greenwich Village, Manhattan, New York City
年份
2010
费用
未公开
楼层
未公开
Client

Anonymous

Data
Building area: 550 m²

Programme
Loft renovation into Apartment / Private gallery

Credits
UNStudio: Ben van Berkel with Arjan Dingsté, Marianthi Tatari and Colette Parras

Advisors
Executive architect: Franke, Gottsegen, Cox Architects, New York. Team: Matthew Gottsegen, Bruce Harvey, Matt Shoor
Structural engineer: Wayman C. Wing Consulting Engineers, New York
MEP: P.A. Collins PE Consulting Engineers, New York
Lighting design: Renfro Design Group, Inc., New York
Contractor: 3-D Laboratory, Inc. New York


The design for an existing loft located in Greenwich Village in Manhattan explores the interaction between a gallery and living space. The main walls in the loft flow through the space, and together with articulated ceilings create hybrid conditions in which exhibition areas merge into living areas. While the walls form a calm and controlled backdrop for the works of art, the ceiling is more articulated in its expression of this transition. By interchanging luminous and opaque, the ceiling creates a field of ambient and local lighting conditions, forming an organizational element in the exhibition and the living areas. In addition the former windows in the South wall have been replaced by floor to ceiling glass panes that frame and extend compelling views, over a full glass balcony, towards downtown Manhattan.

相关项目

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

杂志

以下出品方的其他项目 UNStudio

Erasmus Bridge
Rotterdam, 荷兰
Music Theatre
Graz, 奥地利
Mercedes-Benz Museum
Stuttgart, 德国
Galleria Department Store
Seoul, South Korea
Theatre Agora
Lelystad, 荷兰
VilLA NM
New York