Columbia Building

Portland
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
Columbia Building
照片 © Jeremy Bittermann
建筑师
Skylab Architecture
位置
Portland
年份
2014
楼层
1-5层
Architecture
Skylab
Contractor
Skanska
Civil Engineer
Vigil Agrimis, Inc.
Structural Engineer
catena Consulting Engineers
Landscape
2.ink Studio
Lighting
Biella Lighting Design
Branding
The Felt Hat
Consultants
Green Building Services
Partner Architect
Solarc Architecture and Engineering Inc.
Sculpture Artist
John Grade
Client
Bureau of Environmental Services

The Columbia Building supports the City of Portland’s Bureau of Environmental Services. Housing workspace, a visitor reception area, and public meeting spaces, the 11,640-square-foot building not only supports the engineering department of the wastewater treatment facility but also functions as an immersive educational experience, all integrated within a sustainable landscape.

The new single-story building features seven folded cast-in-place concrete roof forms that channel stormwater through a planted roof, which drains along the berms into a visible collection system that leads to the Columbia River. The project accomplished three unique objectives in one single campus site: the creation of a vibrant and efficient workspace; clean on-site stormwater filtration; and a dynamic building that stimulates conversation about the health of the region’s watershed and rivers.

The transparent north facade focuses attention towards a central and partially enclosed Commons area, as well as to the habitat that surrounds the building. The serrated curtain wall features operable air circulation vents which enables the interior spaces to be natural ventilated. Mirrored glass reflects and refracts light in the Commons, merging the building into the landscape. The building is LEED Gold certified.

相关项目

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

杂志

以下出品方的其他项目 Skylab Architecture

Sideyard
Portland
W San Francisco
San Francisco
Outpost
Hood River
Skylodge
Powder Mountain