Costa Rica Treehouse

Costa Rica
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
照片 © Nic Lehoux
建筑师
Olson Kundig
位置
Costa Rica
年份
2017
费用
未公开
楼层
1-5层

Costa Rica Treehouse is inspired by the jungle of this densely forested site on the Pacific Coast of Costa Rica. Built entirely of teak wood harvested on-site, the retreat engages with the jungle at each of its three levels: at the forest floor, the middle floor is nestled within the trees, and the top level rises above the tree canopy with views of the surf at nearby Playa Hermosa beach.

The clients are surfers as well as avid environmentalists, and this project reflects their deep commitment to sustainable land management in Costa Rica. Designed as an open-air surfer hut, the project engages the Costa Rican landscape in various ways, from the vegetation accessible just off the main floor, to the larger weather and surf patterns one can experience on the top level.

Designed to operate passively, the home is intended to breathe and remain open to the elements in this temperate semi-tropic environment. The top and bottom floors are completely open to the elements with a double-screen operable wood shutter system, allowing daylight and natural ventilation, but also privacy and security when the owners are away. Shading, a 3.5-kW photovoltaic array, and a rainwater collection system make the house’s compact footprint even lighter on the land.

Project Team: Tom Kundig, FAIA, RIBA, Design Principal; Kevin Kudo-King, AIA, LEED® AP, Principal; Martina Bendel, Project Architect

Key Consultants: Dante Medri, General Contractor; Ing. Daniel Sancho, Structural Engineer; Energetica, Mechanical and Electrical Engineer; Vida Design Studio, Landscape Architect; Niteo Lighting, Lighting Design; KB Architectural Services, Movable Screens

相关项目

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • 海口美舍河生态修复工程
    土人设计
  • 重庆市潼南大佛寺湿地公园
    土人设计

杂志

以下出品方的其他项目 Olson Kundig

Rolling Huts
Mazama
The Pierre
San Juan Islands
Shinsegae International
Seoul, South Korea
JW Marriott Los Cabos Beach Resort & Spa
Puerto Los Cabos, Mexico
City Cabin
Seattle
100 Stewart Hotel and Apartments
Seattle