Trahan Ranch

Austin
Architectes
Tighe Architecture
Année
2007

The project is a residential compound situated in the heart of Texas hill country. The 3,500 square foot residence is on a fourteen acre sloped site with native oaks, natural springs and unobstructed views. The layout of the house is a direct response to the site conditions. The plan is organized to integrate and enhance the many features of the landscape. A panoramic view that spans 260 degrees is experienced as well as other more site specific orientations. The front of the house is made of heavy materials that rise from the earth. The heavy, solid, grounded front is in sharp contrast to the more ephemeral back. At the down slope side of the house, the structure becomes lighter and opens to the landscape. Steel pipe columns splay at unsuspecting angles dancing along the rugged landscape.

Projets liés

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Autres projets de Tighe Architecture

Collins Gallery
West Hollywood
LA Loft
Los Angeles
Live Oak Studio
Los Feliz
Mar Vista House
Mar Vista
Tigertail
Brentwood
8500 Melsrose
West Hollywood