Tigertail

Brentwood
Arquitectos
Tighe Architecture
Ano
2008

The 3,200 square foot residence is situated in the upper hills of Brentwood, California. The architecture is a result of various conditions inherent within the site. The peculiar geometry of the two-story volume is a result of the existing building conditions, current building setback regulations, openings to the views and the need for solid walls for shear and privacy. Three bent steel moment frames straddle the existing one story structure and are expressed in the architecture. The folded planes of the walls and roof are an extension of the rolling topography. The exterior of the folded planes is sheathed in metal whilst the interior is lined with wood blurring the distinction between wall, ceiling and floor plane. The architecture unfolds with openings to the spectacular city and ocean views and the neighboring Getty Center.

Projetos relacionados

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Revista

Outros projetos por Tighe Architecture

Collins Gallery
West Hollywood
LA Loft
Los Angeles
Live Oak Studio
Los Feliz
Trahan Ranch
Austin
Mar Vista House
Mar Vista
8500 Melsrose
West Hollywood