University of Michigan Museum of Art

Ann Arbor, MI
Photo © Jeremy Bittermann
Drawing © Brad Cloepfil
Photo © Richard Barnes
Photo © Jeremy Bittermann
Photo © Jeremy Bittermann
Photo © Jeremy Bittermann
Photo © Jeremy Bittermann
Photo © Jeremy Bittermann
Photo © Jeremy Bittermann
Arquitectos
Allied Works
Endereço
525 S. State Street, 48109 Ann Arbor, MI
Ano
2009
Custo
1M - 100M
Pisos
1-5 Stories

In 2009, Allied Works completed a major expansion and renovation of the University of Michigan Museum of Art, more than doubling the space available for programs, collections and exhibition. The museum’s historic home, Alumni Memorial Hall, was completely renovated and integrated with the new addition. The 54,000 sf expansion occupies one of the last buildable sites on the original 40-acre campus, and serves as an important gateway for students and residents of Ann Arbor.

Where the century-old Alumni Hall is exclusive and introverted, the new architecture is open and immediate. Students flow along the the main circulation path through campus, moving by and through the galleries, classrooms, and public spaces. The building is formed by three cantilevered walls of concrete and limestone that radiate from a central open space. These armatures reach out to hold three distinct landscape rooms: to the south a new entry court adjacent to Alumni Hall, to the east a cloistered sculpture court, and to the north an open court and passage to the heart of campus. In contrast to the cantilevered walls, shells of steel and glass engage the courtyards, admitting light into the galleries and circulation corridors within. These enclosing veils of structure filter light from above and frame views to the landscape through a series of transparent lenses. A three-story “vertical gallery” defines the heart of the new building, a space that draws visitors into the galleries and unifies the new wing by visually connecting works from the museum’s collection.

With two acts of building, one bounded and one transparent, the extension creates a union of opposites – enclosed and exposed, dark and light, introverted and connected to the surrounding city and university.

Projetos relacionados

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Revista

Outros projetos por Allied Works

Wieden+Kennedy World Headquarters
Portland, OR
Maryhill Overlook
Goldendale, WA
Seattle Art Museum
Seattle, WA
National Music Centre of Canada
Calgary, Alberta Canada, Canada
Clyfford Still Museum
Denver, CO