OUTrial house

Książenice, Pologne
Architectes
KWK Promes architect
Année
2007


A green clearing surrounded by forest was the only context for the proposed small house. Hence the idea to "carve out" a piece of the grass-covered site, move it up and treat it as the roofing to arrange all the required functions underneath.

The client's request was to create a conservatory, which was obtained by linking the ground floor with the grassy roof through an "incision" in the green plane and "bending" the incised fragment down, inside the building.

This procedure turned the roof into an atrium, as the only way to reach it was through the interior of the house. As opposed, however, to a typical atrium, the newly-created space has all the advantages of an outer garden while remaining a safe, internal zone within the building. This way, a new type of house was created, and its designation - outrial - is to convey the idea of an atypical atrium which is part of both the interior and the exterior of the building.

Projets liés

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

Autres projets de KWK Promes architect

safe house
near Warsaw, Pologne
aatrial house
Opole, Pologne
Hotel in Czorsztyn
Czorsztyn, Pologne
Dialogue Center “Przełomy”
Szczecin, Pologne
MultiVILLA
Katowice, Pologne
standard hOuse
near Pszczyna, Pologne