Collins Gallery

West Hollywood
Architects
Tighe Architecture
Any
2004

The 1500 square foot gallery is located in the Arts district of West Hollywood, California. A new load-bearing wall bisects the building on the diagonal. Two distinct zones were created differentiating the gallery from the support spaces and separating the public from the private functions. A forced perspective was created within the gallery. The space tapers in plan and section out to the garden courtyard. The roof plane of the gallery was lifted allowing light to enter the exhibition hall. The reflecting pool extends the gallery floor plane, expanding the perspective beyond the building envelope.

Projectes relacionats

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Revista

Altres projectes per Tighe Architecture

LA Loft
Los Angeles
Live Oak Studio
Los Feliz
Trahan Ranch
Austin
Mar Vista House
Mar Vista
Tigertail
Brentwood
8500 Melsrose
West Hollywood